Hem | Om oss | Yrkesbeskrivningar | Intervjuer | Utbildningar | Söka jobb | Prao | Inlägg | Kontakt


Varv

Utbildning

Högstadium, nionde klass

Min arbetsdag

Måndag

Klockan 8.10 kom jag och min kompis fram till småbåtshamnen där vi gick ombord på båten till varvet. Efter en kort båttur kom vi fram till varvet som ligger på en liten ö. Under dagen jobbade vi mestadels med att måla undersidorna på en massa med båtar. Vi målade båtarna med en tjock röd färg. Tycker att slutresultatet blev bra. Klockan 17.00 åkte vi hem igen från varvet.

Tisdag

Idag fick vi andra arbetsuppgifter. Vi fick rengöra en lång mast med aceton. Vi målade också ännu fler båtar. Mitt på dagen hade vi en lunchrast. Under rasten utforskade vi ön som varvet ligger på. Vi promenerade runt hela ön. Den ö som varvet ligger på är rätt liten och består mestadels av skog. Varvet består av ett antal stora byggnader, en brygga och en stor kran för att lyfta ner båtarna i vattnet. Efter att ön blivit utforskad åt vi upp vår medtagna mat. Idag så åt jag köttbullar med potatis och lingon. Jag tar med mig en matlåda av plast varje dag.

Onsdag

Idag så hade vi rätt mycket fritid. Jag och min kompis klättrade runt på varvets båtar. Här och där hittade vi en båt som vi satt och småpratade i. På eftermiddagen fick vi skura däcket på en lyxbåt. Det var viktigt att allt skulle vara gjort så noggrant som möjligt. Inte den minsta lilla fläck fick finnas. Däcket skulle glänsa i solen. Vi fick också gå in i båten. Båten var väldigt lyxig med mahognymöbler och ett avancerat GPS-system. Jag skulle vilja ha en sådan båt.

Torsdag

Idag fortsatte vi måla båtar. Vi har målat rätt många båtar nu. Känn som vi har inandats rätt mycket giftiga ångor nu. Jag gillar inte att sniffa färg. Under arbetsdagen går vi klädda i overaller. Min overall är alldeles för stor, så de gröna byxorna släpar i marken hela tiden.

Fredag

Dagen började som vanligt med en båttur ut till varvet. Vädret var fint så det var en väldigt trevlig tur! Under dagen fick vi hjälpa en av männen på varvet när han skruvade fast inredningen på en båt. Lite senare fick vi hjälpa till och segla en stor segelbåt till en bensinstation som ligger en bit bort. Båten vi åkte med hade både motor och segel. Under segelturen märktes det verkligen att både jag och min vän var landkrabbor. Vi blandade ihop styrbord och babord. Att segla var i vilket fall som helst kul! Det var också roligt att styra båten. Jag har aldrig styrt en båt förut.


Copyright ©2008 Ibis Innovation
All rights reserved